Bilrekond i Göteborg: Tips för att få bilen att skina igen

13 juni 2023 Maja Bergman Lindberg

Att ha en ren och fräsch bil är något som många värderar högt. Bilrekond är ett sätt att få bilen att se ut som ny igen och kan ge ett mycket bättre intryck vid till exempel försäljning. I denna artikel får du tips på företag som erbjuder bilrekond i Göteborg och vilka åtgärder som kan utföras för att få bilen att skina igen.

Hur fungerar bilrekond?

Bilrekond innebär att man gör en djuprengöring av bilen, både ut- och invändigt. Detta inkluderar bland annat tvätt av karossen, polering av lacken, rengöring av interiören och hudarbeten av säten och mattor. Syftet är att få fram bilens ursprungliga skick och stärka dess värde genom kvalitativa åtgärder.

Bilrekond Göteborg

Aktuella priser för bilrekond i Göteborg

Priset för bilrekond varierar beroende på typ av åtgärder och företag. Grundrekond utan polering och motorrengöring kostar mellan 1 500 och 2 000 kr. Vill man inkludera dessa åtgärder kan priset ligga på runt 3 000 kr. Exempelvis kostar premiumrekond hos ett företag 2 995 kr medan en deluxevariant hos ett annat företag ligger på 4 495 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på företag, bilmodell och skick.

Tips för att hålla bilen ren och fräsch längre

För att få bilen att fortsätta skina längre kan det vara bra att ta hand om den på ett ömt och skonsamt sätt. Att tvätta bilen regelbundet, undvika att äta eller dricka i den och använda så kallade bilskydd kan vara ett smart tips. Det finns också flera rengöringsmedel på marknaden som kan underlätta vid hemmarekond, till exempel skumtvätt, impregneringsmedel och stoftbindare. Sammanfattningsvis är bilrekond ett utmärkt sätt att få bilen att se ut som ny igen. I Göteborg finns flera företag att välja mellan med priser som varierar beroende på typ av åtgärder. För att hålla bilen ren och fräsch längre är det viktigt att ta hand om den på ett ömt och skonsamt sätt.

Fler nyheter